Παρουσίαση λευκώματος | «Ευ & Chef» | Δρ. Δημήτρης Χατζηνικολάου | Οίνος ο Αγαπητός | 30/9
Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις «Οίνος ο Αγαπητός», διοργανώνουν παρουσίαση του νέου λευκώματος του Δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, με τίτλο «Ευ & Chef» και υπότιτλο: Συνάντηση Κορυφής Οίνων και Εδεσμάτων – Greek Wine & food Pairing.
Μια δίγλωσση Ελλ-οινική συνάντηση κορυφής με 16 σεφ, 64 αγαπημένες συνταγές, 92 βραβευμένα οινοποιεία & 256 κρασιά, που προσπαθεί να απαντήσει οινο-λογικά στο διάχυτο ερώτημα του σύγχρονου Pairing, μέσα από 350 πολύχρωμες σελίδες γευστικών συνδυασμών για κλασσικούς & τολμηρούς ουρανίσκους…
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Οινολόγος
Στέλλα Σπανού, Chef, Σύμβουλος γαστρονομίας
Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive chef στο Makedonia Palace
Προσθέτοντας και τη δική του πινελιά, ο συγγραφέας θα μας ξεναγήσει στον μεθυστικό γαλαξία των οίνων και εδεσμάτων.
Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί με οπτικοακουστικό υλικό, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει γευσιγνωσία-οινογνωσία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.
Λίγα λόγια για το λεύκωμα
Στο μεθυστικό Λεύκωμα: «ΕΥ & Chef» ο Γευσιγνώστης και Οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, καταθέτει πρωτόγνωρες προτάσεις για «χρυσούς γάμους» οίνων και εδεσμάτων, χαρίζοντας σε κάθε κλασσικό ή τολμηρό αναγνώστη, το αληθινό Ευ της ζωής.
Με γλαφυρές Ενότητες όπως: Ας σπάσουμε τους… κωδικούς, ταξίδι από τη διατροφή...στην απόλαυση, τα «προικιά» των συνταγών, γευσιγνώστης γίνεσαι ή γεννιέσαι; Συμπληρωματικότητα & αντίθεση στο τραπέζι, η ένταση των εντάσεων και των ενστάσεων… ο έμπειρος συγγραφέας, θεωρείται ο ιδανικότερος ξεναγός στα γευστικά ταξίδια κάθε μάχιμου ουρανίσκου.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Οινολόγος, διπλωματούχος γευσιγνώστης, με Master και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σπούδασε με ειδική υποτροφία, ενώ για τις ερευνητικές του μελέτες τού απονεμήθηκε τιμητικά η γαλλική υπηκοότητα.
Πρωτοπόρος οινο-δημοσιογράφος και συγγραφέας 15 βιβλίων, θεωρείται ο πλέον χαρισματικός δάσκαλος οινογνωσίας, ενώ οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εκπομπές συνεχίζουν να μας ξεναγούν στις ομορφιές του τόπου...
Λίγα λόγια για τους ομιλητές
O Βαγγέλης Γεροβασιλείου, γεωπόνος, οινολόγος και οινοποιός, είναι ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου στην Επανομή του νομού Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux στη Γαλλία, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα της οινολογίας και της αμπελουργίας. Τα έτη 1976-1999 κατείχε τη θέση του οινολόγου του Κτήματος Porto Carras, όπου αναβίωσε τις παλιές ελληνικές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Λημνιό . Το 1981 δημιούργησε το Κτήμα Γεροβασιλείου με αμπελώνα 550 στρεμμάτων και το γνωστό Μουσείο Οίνου. Από το 1976, συλλέγει εργαλεία αμπελουργίας, οινοποίησης, εμφιάλωσης και βαρελοποιίας από όλο τον κόσμο.
Γεννημένος στον Τύρναβο, ο Σωτήρης Ευαγγέλου έδειξε από νωρίς το μοναδικό του χάρισμα στη δημιουργική κουζίνα. Μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse και εργάστηκε σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό και στην Προβηγκία, καθώς και στο Plaza Athénée στο Παρίσι. Στα είκοσι οκτώ του έγινε ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace, καταφέρνοντας έτσι να μετατρέψει το όνειρό του σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Πολυβραβευμένος, πέρασε επιτυχώς και από τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, Athenaeum InterContinental και King George.
Η Στέλλα Σπανού είναι σεφ, συγγραφέας βιβλίων, σύμβουλος γαστρονομίας, καθώς και καθηγήτρια μαγειρικής σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Επιμελείται μενού επιλεγμένων εστιατορίων και οργανώνει γαστρονομικά φεστιβάλ στο εξωτερικό για την προβολή της ελληνικής κουζίνας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων στην Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην Κίνα. Το ένα από τα επτά βιβλία μαγειρικής που έχει γράψει, κέρδισε το ζηλευτό Gourmand Best World Cookbook Award, ενώ η προσωπική της ιστοσελίδα https://chefstellaspanou.wordpress.com είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.
Σύνδεση
Εάν είσαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης, παρακαλούμε συνδέσου εδώ.
Δεν έχεις λογαριασμό;